AblakControl ablakszerviz, karbantartás

Gyakran ismétlődő kérdések

Gyakran ismétlődő kérdések ablakjavítással, karbantartással, vasalatokkal kapcsolatban.

Mekkora felfordulással jár az ablak javítás?

Az eddigi munkák során még nem emeltek kifogást a kényelmetlenségek miatt. Több nyílászáró esetén, az ablakjavítás, ablakszigetelés, beállítás, olajozás, egymás után elvégzésre kerül az adott ablak kereten. Ezzel a bevált munkaszervezéssel, nem lesz egyszerre munkaterület az egész Otthona. A tisztaságra ügyelve évszaktól függetlenül, mindig cipővédőt használunk. Az elhasználódott anyagokat kiszerelés után, szemeteszsákba gyűjtjük. Előfordul, hogy télen nagy hidegben hosszabb időre nyitva marad az ablak nyílás. Ebben az esetben takarófólia kifeszítésével, megakadályozzuk a meleg levegő kiáramlását.

Mennyi ideig tart az ablakjavítás?

Ez mindenképp ablak darab számától és állapottól függ. Egy a hibán kívül jó állapotú ablak estén, ha van készleten ablak vasalat, általában 1 óra körüli idővel lehet számolni. Átlagos lakásméretnél, ( 8- 15 darab nyílászáró) nagyobb javítás, ablakszigetelés csere esetén megközelítőleg 1 munkanap. Nagyobb családi házak, 15-20 darab vagy több nyílászáró munkálatai elhúzódhatnak akár másnapra is.

Mekkora költség az ablakjavítás?

Megkeresés esetén kisebb munkáknál, megközelítőleges árat lehet kalkulálni. A felmérés során, fény derülhet esetleges más eddig nem gondolt meghibásodásra. Pontosítani csak a helyszíni felmérés után lehet.

Budapesten ingyenesen végezzük az ablak javítás és ablakszigetelés helyszíni felmérését!

Ablakfestés előtt, vagy után érdemes elvégeztetni az ablak javítás munkálatait?

A fa ablakjavítást mindenképp az ablakfestés (felületkezelés) előtt érdemes elvégezni.

Gyakorlatból kiderült, nem mindig lehet meghibásodott alkatrészt cserélni, beállítást végezni, hogy annak a fa vagy vasalat felületen nyoma ne maradjon. Ez jellemzően a régebbi mázolású ablakoknál fordul elő.

Önök végeznek úgynevezett utólagos nútmarással fa ablakszigetelés munkákat?

Nem. Az általunk végzett fa ablakszigetelés, nem igényel plusz nútmarást. Meglévő gyárilag kialakított nútba, a régi elöregedett tömítés kivétele után, a szabványoknak megfelelő ablakszigetelés kerül.

Modern hőszigetelt üveges, homlokzati fa nyílászáró nem igényel ilyen eljárást! Olvassa el ezt a bejegyzést is!

Az ablak keretbe építenek utólagosan szellőztetőt?

A lakókörnyezetünk egyik energiamegtakarítást célzó lépése, az egyre korszerűbb hő és hangszigetelést biztosító fa és műanyag ablak. Télen szellőzés hiányában, nagy mennyiségű nedvesség (főzés, mosogatás, mosás, teregetés, lélegzés) kerül a lakótérbe. A magas páratartalom végett, először általában az ablak üvegen jelennek meg a vízcseppek, majd hamarosan a penésszel is számolni kell.

Egyetlen jó megoldás a páratartalom optimális szinten tartása. Megoldásként léteznek, automatikusan működő szabályozott szellőző rendszerek, melyek helyiségenként optimalizálják, és automatikusan szabályozzák a légcserét. A rendszer részei légbevezetők, légelvezetők, és központi ventilátorok. Az előző néhány dologból kiindulva és átgondolva, nem minden esetben elegendő egy szimpla szellőző beépítése. A páramentesítés ennél összetettebb feladat, mely tervezést igényel.

A válaszhoz visszatérve. Nem építünk be utólagosan szellőztetőt.

Milyen ablak vasalatokat javítanak?

Fa és műanyag ablakok, ajtók, erkélyajtók esetén, az alábbi vasalatok javítását tudjuk elvégezni.

Jellemzően a következő műanyag profilból készült nyílászáróknál: Aluplast, Brügmann, INOUTIC, Deceuninck, Gealan, Kömmerling, Rehau, Salamander, Veka.

FIGYELEM!

Érdemes körbe nézni a HÍREK menü pontban is. A címekre kattintva megnyílnak az írások.

Ha olyan kérdése merült fel, amire itt, illetve a honlapon nem talált választ, kérem írja meg az e- mail címünkre, és amint tudunk, azonnal válaszolunk Önnek.