AblakControl ablakszerviz, karbantartás

Ablakszigetelés

Az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb gondot kell fordítani az épületek hőszigetelésére és nyílászárók szigetelésére a folyamatosan növekvő energiaköltségek megtakarítása érdekében. Ezért az ajtó- és ablakszigetelés egyre nagyobb jelentőséggel bír. Egy ház hővesztesége 25-30%-át az ablakon keresztül veszti el, ezért nagyon fontos figyelmet fordítani a jó hőszigetelésre az ablakoknál. Az ablaktömítés feladata, hogy a nyílászárók minél tökéletesebb, légmentes zárását és minél halkabb működését biztosítsák. Profilban, és színben különbözőek lehetnek.

A fa nyílászáró gumi cseréje, pótlása viszonylag egyszerűen megoldható. Az ablakszigetelés akkor jó, ha tartósan rugalmas, időjárásálló és lassan öregedő anyagból készül. A minőségi nyílászáró gyártók, úgynevezett EPDM alapú szigetelést használnak. Az ablak tömítés csere alkalmával, mi is ezt a típust alkalmazzuk.

Ablaktömítés, ablakszigetelés nútmarás nélkül

Ablakszigetelés csere után

Ablaktömítés, ablakszigetelés nútmarás nélkül

Ha az évek folyamán nem sérül, és nem kerül a nyílászáró felületkezelés során festék az ablak tömítés profilra, megközelítőleg 8- 10 évig jó állapotban marad. Az ablak mázolása alkalmával, összefestett ablakszigetelés elveszti rugalmasságát és nem lesz teljes értékű.

A régi kapcsolt gerébtokos ablak elterjedt, ablak tömítés módja az utólagos nútmarással történő eljárás. Nem tisztem erről az ablak szigetelés megoldásról véleményt mondani, ez legyen, inkább felhasználok dolga. Az viszont vállalható véleményem, hogy modern fa ablakban nincs helye ennek az ablakszigetelő profilnak. Sajnos több esetben kell szembesülni, az ilyen gumi szigetelés behúzásával.

Az ilyen típusú ablaktömítés nem ezekre a szerkezetekre lett kitalálva, nútban maradása sok esetben csak ragasztás után lehetséges. Későbbiekben sokszor működési problémákat okozhat. Az ablakszigetelés ismét cserére szorul ezután. Ez nem egyszerű feladat a ragasztó eltávolítás miatt. Ami még észrevehető, hogy a nem megfelelő ablak tömítés cserével sokszor kimerül az ablakjavítás „tudománya”.

Ablaktömítés kínálatunkban megtalálhatók fa nyílászárókhoz szükséges tömítések, kültéri ajtó-, ablakszigetelés, és másodtömítések.

Kipróbált, működő ablakszigetelés, tökéletesen illeszkedik a régi Sofa, Dufa ablakokhoz is. Sok ezer méter felhasználás után bizonyított, a tökéletes üzemi körülmények között legyártott fa nyílászáróknál.

Cseréltesse régi, elöregedett ablaktömítés profiljait nyílászáró szerkezetein eredeti, jó minőségűre!