AblakControl ablakszerviz, karbantartás

Ablak vasalat csere

Régebbi nyílászáró szerkezetek alkatrészei a folyamatos terhelések mellett erősen kopott állapotba is kerülhetnek. Lehetséges az egy- egy darab alkatrész helyett, a teljes ablak vasalat csere. Természetesen a teljes ablakvasalat beépítés nagyobb költséggel jár, de vasalat szempontból modern „újszerű” nyílászáró a végeredmény. (Az évek múlásával, kifutó ablak vasalatoknál már csak ez a megoldás fog maradni.)

A Roto már alapkivitelben is a szárny alsó peremén alapbiztonsági fokozatú. A magasabb biztonsági követelményekhez a Roto kiemelésgátló vasalat összeállítást kínál, mely teljesíti a RAL-RG 607/13 előírásait.

Az előre beszerelt biztonsági vasalat elemek lehetőséget biztosítanak az ablak gyorsabb kiemelésgátló vasalattal történő felszerelésére. Magasabb fokú betörésgátlást céloznak meg a biztonsági ablakhoz tartozó minta-összeállítások az új DIN V ENV 1627-1630 szabvány szerint. Ez a norma tartalmazza egy ablak összes alkotóelemének általános vizsgálatát.

Jó megoldást jelent a zárható biztonsági ablakkilincs, mely minden homlokzati nyílászáró betörés elleni védelmét erősíti.

Ablak vasalat csere – ablak átalakítás

Tapasztalataink alapján a legtöbb esetben (első sorban műanyag nyílászáróknál) megoldható, hogy pl.: nyíló ablak vagy erkélyajtó, átalakítással, nyíló- bukó lehessen. A nyíló- bukó ablak vasalat a legjobb megoldás. Az ablak könnyen tisztítható belülről, és bukó állásban biztosítja a megfelelő szellőztetést. Ez a beruházás mindenképp hosszú távú kényelmet és megelégedést biztosít az Ön számára.

Kizárólag csak olyan fa nyílászáró átalakítását tudjuk vállalni, amit a gyártó ellátott körbe vasalathely marással.