AblakControl ablakszerviz, karbantartás

Megelőző karbantartás

A műanyag ablakok manapság igen előnyösek, hiszen hosszú élettartamúak, könnyen beállíthatók, ráadásul korszerűek és modernek is, tehát jól mutatnak szinte minden lakásban.

Ha jó minőségű műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre, elkerülhetőek a nem szakszerűen gyártott és beépített nyílászárók hibái. Az igényes ablakok, ajtók meghibásodás esetén gyakran beállítással javíthatók még.

A megfelelően és időben (3-5 évente) elvégzett beállítása a műanyag ablakunknak, nem csak az élettartamra van jótékony hatással, de a pénztárcánkra is, mert a nyílászáró meghibásodása, esetenként költséges alkatrész cseréhez is vezethet.

A természetes minőséget kedvelők gyakran válasszák a fa ablakokat, ajtókat. Rendszeres karbantartással ez a minőség hosszú ideig megőrizhető.

Sokan nem is gondolnák, de ablakaink a lakásunk fontos védelmi elemét jelentik. Védik az életteret a széltől, portól, esőtől, hőmérsékleti szélsőségektől. Mivel ezek a környezeti hatások igencsak erős védekezést igényelnek, ezért fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a beállításokra.

Bármennyire is meglepő, egyes újabb nyílászárók (akár 1-2 évesek is), ugyanúgy igényelhetik a karbantartást mint a régebbi darabok. Sőt! Ha már a probléma megelőzésére energiát fordítunk, akkor akár a későbbi nagyobb problémákat el is kerülhetjük, így kisebb eséllyel történhet meg a legrosszabb pillanatban a baj.

A munkálatok során ellenőrzésre kerülnek az esetlegesen kopó alkatrészek, ezek olajozva illetve finom beállítva lesznek.

Karbantartás előnyei

Ha a kisebb problémákat nem orvosoljuk, az előbb-utóbb a vasalat töréséhez vezethet. Sokszor mikor már a nagyobb baj miatt megyünk ki a helyszínre, akkor derül ki, hogy korábban kisebb költséggel elkerülhető lett volna az esetleges törés.

Ne várja meg a vasalat törést! Ablak beállítás és karbantartás után, ismét élvezheti a könnyen működő nyílászáróit!