+36 30 931 6818   info@ablakcontrol.hu
minőségi nyílászárók szervize

Megelőző karbantartás

Az ablak vásárlás 30- 40 évre szóló választás! Szeretné, hogy nyílászárói megéljék ezt a kort?

A minőségi ablak gyártok termékeit is az idő múlásával karban kell tartani. Ha szeretné, hogy nyílászárói hosszú évekig működőképesek maradjanak, rendszeresen ellenőriztesse állapotukat. A mostani bonyolult nyitásmódok méretek mellett, akár 1- 2 éves nyílászárók is igénylik (ilyen pl. a toló- bukó erkélyajtó) a megelőző ablak beállítás, karbantartás elvégzését. A nyílászáró karbantartás egy állapotmegóvó ápoló tevékenység. A művelet során, ellenőrzésre kerülnek a kopó alkatrészek, finom beállítva és olajozva lesznek.

Minőségi gyári fa felületkezelés esetén, (ha még nem károsodott a fa felülete) megfelelő ápolószer használatával, akár a felületet is felfrissítjük, ha igényt tartanak rá. Az ablak beállítás, karbantartás elmaradásának következtében, a nyílászáró működtetése közben akadozhat az ablak vasalat, és a nyitás- zárás is nehézkes, zajos lehet. Az erőltetett nyílászáró működtetés, előbb-utóbb a vasalat töréséhez vezethet. Javítás közbeni beszélgetésekből, gyakran kiderül az ablak probléma már régebben kezdődött. „Úgy gondoltuk jó lesz még egy darabig”

Kedvenc autós példámmal élve, személyautó árát megközelítheti egy Otthon nyílászáró beruházása. Sajnos olyan, mint ablak beállítás, karbantartás legtöbbször kimarad az évek során. Ablakjavításra, karbantartásra töredékét sem költik a tulajdonosok, mint szeretett autóikra. Pedig ha jól belegondolunk, autót sűrűbben cserélünk, mint nyílászárót.

Ha rendszeresen, használattól függően (bukó-nyíló szerkezet esetében 3-5 évente) mondjuk, csak egy kisebb autószerviz árát költenék ablak beállításra és karbantartásra, akkor a nyílászárói hosszabb ideig működőképes állapotban maradnának.

Karbantartás előnyei:

Az idő előre haladásával, elérkezik a fa nyílászáró külső felületkezelés ideje. Az igényes ablakfestés nem egyszerű feladat. Elvégzését érdemes szakemberre bízni. (ebben sajnos segíteni nem tudunk)

Ne várja meg a vasalat törést! Megelőző ablak beállítás és karbantartás után, ismét élvezheti a könnyen működő nyílászáróit!

A lehetséges vasalat típusok amit vállalni tudunk »

×