AblakControl ablakszerviz, karbantartás

Sofa, Dufa ablakszigetelés

Sofa, Dufa ablakszigetelés, utólagos nútmarás nélkül!

A régebbi Sofa és Dufa nyílászáró nem igényel utólagos nútmarásos ablakszigetelés technikát. Utólagos nútmarás nem túl esztétikus látványánál, csak az ablakszigetelés behúzása után jelentkező, feszülő nem jól záródó ablak okoz nagyobb bosszúságot.

Előfordul, hogy csak a meglévő gyári nútba történik az ablaktömítés behúzása. Nem megfelelő tömítés profil választása ilyenkor az anyagvastagság miatt okoz fennakadásokat. Az ablak szigetelés, a nyílászáró javítás során legtöbbször beállítás, vasalat cserék nélkül félmegoldás. Ha nem egészében kezeljük a problémát, csak „ablakon” kidobott pénz az ablakszigetelés. Sajnos hozzáértés hiányában sokan bedőlnek, a hangzatos ígéreteknek, pedig ilyen eljárással csak huzatos ablak a végeredmény.

Ha Önnek rosszul szigetelnek ablakai, és ilyen a képen látható típusú ablakszigetelő profilt akarnak behúzni a Sofa vagy Dufa nyílászáróiba, biztosra veheti, hogy komolytalan szakemberrel hozta össze a sors.

Fontos lenne, hogy ha már valaki ablakszigetelő szakemberként akar megélni, vegye a fáradságot, és tájékozódjon, mielőtt belevág.

És szó szerint az ablakszigetelés- be. 🙂