AblakControl ablakszerviz, karbantartás

Biztonságtechnika szépen

Egy szép és jó példát szeretnék mutatni. A betörések elszaporodásával, a biztonságtechnika érdekében egyre több módszert kénytelenek bevetni az ingatlan tulajdonosok. Néhány lehetőség: Biztonsági vasalatok, zárható kilincsek, biztonsági üvegek, őrző – védő céghez bekötött riasztó, mozgás érzékelő, nagy testű kutya a kertben.

Kihagytam egy lehetséges eszközt, (vagy többet is) a biztonsági vasrácsot. A környezetükre igényes emberek körében, nem kedvelt megoldás. Legtöbbször kifogásként a börtönhöz hasonlítják a berácsozott házakat. Az egyszerű mintázatok miatt, tényleg nem esztétikus vasrácsok, így ritkán kerülnek felszerelésre. A minap egy ablakjavítás alkalmával mégis egy gyöngyszemre találtam.

A tervezés egy iparművész feladata volt, amit szerintem remekül megoldott. Sajnos nem volt nálam fényképezőgép, ezért telefonnal készítettem a kicsit homályos fotókat. A képen látható rács előnyei közé tartozik, hogy nem kívülről, hanem kényelmesen belülről zárható. A zárszerkezet, ötletes kialakítása miatt hozzáférhetetlen. A vasrács mintázata visszaköszönt a kerítés és kapuk egyes részein. Ja, és ahogy szokták mondani „a lényeg a részletekben rejlik.” A vas elemek egymáshoz rögzítése, nem hegesztéssel történt, hanem szegecseléssel. Ez a fajta biztonságtechnika nekem nagyon tetszett.