+36 30 931 6818   info@ablakcontrol.hu   Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00
minőségi nyílászárók szervize

Ablakbeépítési trendek – elméleti és gyakorlati oktatás

Az ablak beépítés nem szerepel a szolgáltatások között, de fontosnak tartottam megismerni a helyes/helytelen kivitelezéseket.
Sajnos nagyon sok ablak probléma a rossz beépítésre vezethető vissza. Ablak javítások alkalmával sokszor lehet tapasztalni, hogy hanyag módon pontatlanul ,,összecsapták” a nyílászáró beépítést.

Erre fokozottan kellene figyelni a kereskedő és kivitelező részéről is. Természetesen egy jó és szakszerű ablak beépítés nagyobb odafigyelést, profi beépítő anyagokat igényel mint egy igénytelen kontár munka.
És igen, ennek magasabb költségei természetesen megjelennek a számla végösszegében, de hosszú távon jobban megéri, mivel a jó minőségű anyagok és a precíz beépítés miatt az ablakok hosszú élettartamra számíthatunk.

Fontos megemlíteni, hogy a jó minőségű anyagok nem csak az ablakok élettartamát növelik meg, de hatékonyan csökkentik a zajt, a huzatot és a fűtési költségeket is.
Egy meghibásodott mosógép vagy tűzhely viszonylag könnyű eset, viszont egy nyílászáró csere ennél jóval tovább tart. A keresgélés, megrendelés, az időben szállítás, bontás, beépítés és végül a visszajavítás utómunkálatai már okozhatnak álmatlan éjszakákat.

Minden esetre jó, hogy vannak ilyen rendezvények, ahol segítik a fejlődni vágyó szakembereket.
Köszönöm a lehetőséget és a magas szintű oktatást!

Ablakbeépítési trendek – elméleti és gyakorlati oktatás

Helyszín: Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola, Budapest
Dátum és idő: 2023. 02. 24. 9:00
Szervező: Kocsis Lajos
Témák
Szabályozási háttér
Teljesítmény nyilatkozat
Jótállás
Az ablakbeépítés elmélete
Épületfizikai alapismeretek
Rögzítés, Teherátadás a falazatra
A beépítési hézag tömítése
Beépítés anyagai
Beépítési helyzetek
Finomhangolás
Tömítőanyagok

×